Bach Bloemen Remedies

Bach Remedies

bach flower

Bach Bloemen Remedies zijn fijnstoffelijke energieën van wilde bloemen, struiken en bomen, die in de dertiger jaren door de Engelse arts Edward Bach ontdekt werden en bij middel van een alchemistisch procédé worden aangemaakt.

Via intense observatie, studie en onderzoek stelde Dr. Bach vast dat deze bloemenenergieën de mens kunnen helpen om gemoedstoestanden of houdingen die hem op termijn van tijd zelfs ziek kunnen maken, bewust te worden en (weer) in evenwicht te brengen. We spreken in deze context van psycho-somatische klachten.
De laatste jaren hebben verschillende wetenschappelijke onderzoeken op het terrein van de psychoneuro-immunologie de bevindingen van Dr. Bach bevestigd, in de zin dat men heeft aangetoond dat zelfs onbewuste overtuigingen aantoonbare fysiologische effecten in ons eigen lichaam veroorzaken. In andere woorden (…) dat we met onze gedachten, emoties en overtuigingen ook de conditie van ons eigen lichaam creëren.
(Bruce Lipton: The biology of Belief - 2005, Spontaneous Evolution - 2009)

Bach Remedies kunnen helpen bij emoties als angst, twijfel, schuldgevoel, onverwerkt verdriet, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, verbittering, zorgen, piekeren, ongeduld, enz. In die zin kunnen ze ook een weldadige ondersteuning bieden bij relatie- en kinderproblemen, bij het doorwerken van ziekteprocessen of moeilijke levens-omstandigheden zoals problemen op school of op het werk, echtscheiding, het verwerken van verlieservaringen. Tijdig ingezet hebben de Bach Remedies dus ook een belangrijke preventieve waarde.

De Bach Bloemen Remedies zijn totaal risicoloos en kunnen bovendien probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie.
We noemen het daarom een complementaire heelwijze.
Ze zijn te gebruiken van baby tot bejaarde, en eveneens voor dieren en planten.

Dankzij hun eenvoud kan iedereen er, mits enige toewijding, eigenhandig leren mee werken.

Naast de 38 remedies ontwikkelde Dr. Bach ook, als combinatie van vijf remedies,
de Eerste Hulp of Rescue Remedy.
In vele gezinnen is deze Eerste Hulp remedie niet meer weg te denken uit de huisapotheek.

Wil je meer informatie over de remedies, klik dan op:

  • 38 gemoedstoestanden/remedies
  • Rescue Remedy of Eerste Hulp remedie
  • De Walnoot Hanendreef 135, B-2930 Brasschaat, tel. 03/653.47.53  -  Copyright © 2009 De Walnoot vzw