Bach Bloemen Remedies

Wie en Wat?

‘Spreken van het leven van de geest en de reis van de ziel’.
Zo werd op de openingspagina van deze website het belangrijkste motto van De Walnoot omschreven.
Het verhaal van Dr. Bach over de helende kracht van de Bach Remedies is daarvan een mooie uitdrukking.

In 1978 kwam Jef Strubbe voor het eerst in contact met de Bach Remedies. Bijzondere ervaringen met deze remedies waren de aanzet om in 1984 te starten met het geven van basiscursussen om mensen in Vlaanderen vertrouwd te maken met deze eenvoudige heelwijze, trouw aan de richtlijnen en inzichten van Dr. Bach.

In 1989 richtte hij samen met Anita Van Broeck vzw De Walnoot op, een professioneel werkkader voor consulten en cursuswerk omtrent de Bach Remedies.
Tot vandaag is dit een belangrijke werkzaamheid van vzw De Walnoot gebleven.

De Bach programma’s, gaande van de beginnerscursus, over verschillende verdiepings-mogelijkheden tot de consulentenopleiding zijn doorheen de jaren voortdurend uitgebouwd, verdiept en verfijnd door de ervaringen uit talloze consulten en verrijkt met complementaire inzichten van ondermeer de Energetische Antropologie, de Meridianenleer en de Chinese Vijf Elementenleer.

De verschillende cursussen van Basiscursus tot Consulentenopleiding, die behoren tot het Bach International Education Programme (BIEP), zijn officieel erkend door het Dr. Edward Bach Centre Engeland.

Een overzicht van het Bach cursus-aanbod in De Walnoot vind je onder de rubriek ‘Cursussen’.

De Walnoot gaf het boek ‘Heel worden met Bach bloemen’ uit dat geschreven werd door Jef Strubbe en dat een nuttige en vooral praktische handleiding wil zijn bij het dagelijks gebruik van de Bach remedies in noodsituaties, bij ziekte, voor kinderen, planten en dieren, als hulp bij verslavingen, enz.

De Walnoot Hanendreef 135, B-2930 Brasschaat, tel. 03/653.47.53  -  Copyright © 2009 De Walnoot vzw