DE WALNOOT vzw

De Walnoot vzw - Wie en Wat?

De Walnoot vzw werd in 1989 opgericht door Jef Strubbe en Anita Van Broeck, die ook vandaag nog de bezielers zijn. Sedert 2010 is ook Sara Debruyne hen komen vervoegen als erkende Bach Consulente en sedert 2017 ook als Orthomoleculaire Voedingsdeskundige.

Het is een plaats waar mensen terecht kunnen voor een persoonlijk consult en ondersteuning bij levensvragen door middel van Bach bloemenremedies alsook voor orthomoleculair voedings- en leefstijladvies vóór, tijdens en na de zwangerschap.

Daarnaast organiseert De Walnoot Bach cursussen, zoals een erkende Basiscursus in samenspraak met het Bach Centrum in Engeland. Op basis van studie, ervaring en reflectie is gaandeweg een unieke waaier aan Verdiepingscursussen ontstaan en wordt sinds 1999 ook voorzien in een professionele Opleiding tot erkend Bach Consulent. Vanuit inzichten van de Chinese Vijf Elementenleer werd in 2002 het vormingsprogramma aangevuld met ‘Bach Bloemen en de Vijf Elementen’.

De ontmoeting met Professor Zeberio in 1996 en de studie van zijn Energetische Antropologie opende als het ware een nieuwe wereld. Hierdoor kon het belang en de werking van de Bach Remedies nog verfijnder gesitueerd worden. Ook waren er nieuwe en concrete inzichten, ondermeer omtrent ontstaan en wording van leven, die uitnodigen en stimuleren tot vervullend en creatief leven. Haast vanzelfsprekend werd ingegaan op de noodzaak om de Energetische Antropologie zelf verder te bestuderen, uit te diepen en toegankelijker te maken voor een ruimer publiek. Voor een grondige kennismaking met de Energetische Antropologie verwijzen we naar de cursus ‘Het leven zoals het is’.

Gaandeweg is vzw De Walnoot geëvolueerd tot een inspirerende cursus-, studie- en ontmoetingsplaats, een Ruimte voor Levenkunst, in de diepste betekenis van het woord, een poging om - in alle bescheidenheid en praktisch - Moraal, Liefde, Wijsheid en Evolutie met hoofdletters te leren schrijven.

Op deze wijze is De Walnoot een ruimte om even halt te houden, je onbevangen te laten inspireren, en nadien met wat je herkent jouw ‘eigen weg’ in verbondenheid weer verder te gaan... geheel in de lijn met de kracht waarvoor de Bach Remedie ‘Walnoot’ staat.

De Walnoot Hanendreef 135, B-2930 Brasschaat, tel. 03/653.47.53  -  Copyright © 2009 De Walnoot vzw