Bach Bloemen Remedies

< terug

Rescue Remedy of Eerste Hulp remedie

rescue remedy De Rescue© Remedy is als 39ste remedie een samenstelling van de moedertincturen van 5 verschillende bloemen.

Zonneroosje (Rock Rose): voor hevige en plotse paniek en angst.
Reuzenbalsemien (Impatiens): voor stress, spanning, onrust.
Bosrank (Clematis): bij bewusteloosheid
Vogelmelk (Star of Bethlehem): voor het verwerken van de shock, trauma of verdriet.
Kerspruim (Cherry Plum): voor radeloosheid, angst om de controle over zichzelf te verliezen, uiterste vertwijfeling.


De Eerste Hulp Remedie is een eerste hulp in crisismomenten zoals ongevallen, schokkende gebeurtenissen, bewusteloosheid, hevige pijnen, ontroostbaar verdriet, plotse ziekten of aandoeningen. Ze vervangt echter nooit een andere ingreep of behandeling, en in noodgevallen blijft het inroepen van deskundige hulp, waar deze nodig is, een imperatief. Ze kan wel zonder probleem en aanvullend in combinatie met elke andere behandelings-methode gebruikt worden.

Preventief is ze erg nuttig als voorbereiding op moeilijke momenten die in het verschiet liggen zoals bijvoorbeeld een operatie, een bevalling, een bezoek aan de tandarts, een optreden in publiek, een pijnlijke begrafenis, een examen, een sollicitatiegesprek. In deze situaties kunnen ook de onlangs ontwikkelde Rescue Pastilles gebruikt worden.


Er is ook de Rescue Cream of Eerste Hulp zalf.

Naast de 5 hoger geciteerde bloemen is er als zesde de Appel-remedie (Crab Apple) aan toegevoegd als reinigende en ontsmettende remedie.
Deze zalf kan gebruikt worden bij alle letsels van de huid, zoals kneuzingen, snijwonden, huiduitslag (niet op luieruitslag bij baby’s), jeuk, insectenbeten, brandwonden, enz.
Onlangs is ook de Eerste Hulp Gel ontwikkeld, die dezelfde werkzaamheid heeft als de Eerste Hulp Zalf, maar daarnaast ook een verkoelend effect heeft en in die zin bijvoorbeeld bij erge zonnebrand heilzaam kan zijn. Deze Gel is echter niet op open wonden of in de mond te gebruiken.

< terug

De Walnoot Hanendreef 135, B-2930 Brasschaat, tel. 03/653.47.53  -  Copyright © 2009 De Walnoot vzw